Menu
Για την σάλτσα:
Εκτέλεση
Κόψτε τον ανανά κατά μήκος στη μέση, και αδειάστε την ψίχα του.
Πολτοποιήστε την μισή ποσότητα για να την χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα, και ψιλοκόψτε την υπόλοιπη ποσότητα.
Κρατήστε τα δύο μισά κομμάτια του ανανά για να σερβίρετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, αλατίστε τα και περάστε τα από το κορνφλάουρ.
Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι και αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Σοτάρετε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον πολτό σκόρδου και μετά ρίξτε την ψίχα του ανανά πολτοποιημένη, τη μαύρη ζάχαρη, τη κρέμα βαλσαμικού, τη σόγια σος και ανακατέψτε.
Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει, ρίξτε το τηγανισμένο κοτόπουλο.
Ανακατέψτε και πασπαλίστε με το σουσάμι.
Σερβίρετε μέσα στα δύο ανοιγμένα κομμάτια του ανανά, μαζί με την ψίχα που κρατήσατε.
Συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι.